Moeder Theresa's - Reisverslag uit Soroti, Oeganda van Elja Vels - WaarBenJij.nu Moeder Theresa's - Reisverslag uit Soroti, Oeganda van Elja Vels - WaarBenJij.nu

Moeder Theresa's

Door: Elja

Blijf op de hoogte en volg Elja

25 Oktober 2017 | Oeganda, Soroti

Vandaag was weer een zeer indrukwekkende dag die mij nog lang zal heugen. Vanmiddag hebben we Els van Teijlingen bezocht. Zij heeft een opvanghuis voor kinderen. Kinderen die een tijdelijke opvang nodig hebben. Kinderen waarvan de moeder overleden is, kinderen met HIV. Kinderen die door de politie gebracht worden, kinderen die gevonden worden. Els vertelde verschillende schrijnende voorbeelden van kinderen die gebracht werden. Zo waren er 2 hele jonge kinderen die ze van een altaar geplukt hadden, omdat ze anders geofferd zouden worden. En een baby die levend begraven was met placenta en al, waarschijnlijk van een hele jonge moeder. Verhalen die je raken. En waar je je eigenlijk niets bij voor kunt of wilt stellen. Met de rondleiding door het huis zagen we de kamers waar de kinderen slapen. Zo ook een heel klein meisje, ik dacht een paar maanden, maar ze was al 1,5 jaar. Ze had heel veel problemen, aan het hart, een chromosoomafwijking... ze heeft heel veel zorg nodig... en 2 meisjes van een drieling, klein, maar ze groeiden inmiddels. Els probeert de opvang zo kort mogelijk te houden. En de kinderen altijd weer terug te plaatsen bij de familie. Haar blog is te vinden op: http://www.amecet-Soroti.blogspot.com
Samen met Truus kun je ze wel de moeder Theresa's van Oeganda noemen. 2 vrouwen die hier zoveel liefde geven en kinderen weer laten schitteren.
Vandaag was onze laatste dag op de compound. Truus wil ons namelijk ook nog wat moois laten zien van Oeganda. Dat hebben we in onze mening al gezien. En het liefst zouden we hier nog een paar dagen willen werken. Maar Truus ziet ons liever als ambassadeurs die zien wat hier gebeurd en dit meenemen naar huis en dan vanuit daar zoveel mogelijk meedenken en meehelpen. Want we kennen de taal niet en als we hier gaan werken nemen we de Oegandezen werk uit handen.
Truus is een hele bijzondere vrouw die hier een grote helicoptervieuw heeft en vele ballen in de lucht houdt. De mensen hier leunen enorm op haar kennis en steun. Ze is hier een onmisbaar persoon. Truus is zo onbaatzuchtig en geeft zoveel liefde, ik word er stil van.

• 26 Oktober 2017 - 12:25

Bertine:

Zo veel indrukken, die ongelooflijke verhalen waarbij ik me niet kan voorstellen dat het gebeurt. En dat er dan mensen zijn die deze kinderen helpen. Engelen op aarde!
    Zoiets vergeet je nooit meer denk ik.

• 27 Oktober 2017 - 19:01

Corry:

Hier word ik ook helemaal stil van wat een geweldige mensen daar. maar jullie ook !!